Završilo Deset dana astronomije u Daruvaru

U nedjelju 01. travnja 2012. godine završila je jedna od najvećih manifestacija amaterske astronomije u Hrvatskoj koju svake godine posjećuje sve više ljubitelja znanosti i astronomije.

Znanstvenici Dijana Dominis Prester i njezin suprug Predrag Prester. © Ljubaznošću: AD Kumova Slama.
Članak
0Komentari
Broj otvaranja6896

Treću godinu za redom daruvarski su astronomi organizirali druženje astronoma, znanstvenika i ljubitelja znanosti. Kao i svake godine, sada već tradicionalno, svi koji su bili željni upijati nova znanja, imali su na raspolaganju odabrati neko od zanimljivih predavanja koja su držali znanstvenici i popularizatori znanosti. Od astronautike do astronomije. Daruvarčani su se odazvali na svako od predavanja ili radionicu, a u Daruvaru se tih dana moglo susresti puno gostiju koji su u grad ždralova došli isključivo da učestvuju u Deset dana astronomije i susretnu sebi slične, porazgovaraju, razmijene ideje i novosti, upoznaju nove ljude i nauče nešto novo. Od predavača, učestvovali su Ante Radonić iz planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu, Roman Brajša iz geodetskog fakulteta u Zagrebu, virovitički mladi astronom Sandrino Požežanac, akademik Vladimir Paar koji je postao trećim počasnim članom AD Kumova Slama, zatim Korado Korlević iz Višnjana, docentica riječkog sveučilišta Dijana Dominis Prester, Ogren Variola iz Tehničkog muzeja u Zagrebu, a uz njih na raznim radionicama učestvovali su i poznati hrvatski astronomi koji su i ranijih godina dolazili u Daruvar, bilo kao predavači ili kao gosti.


Mnoštvo astronoma došlo je u Daruvar na otvorenje ove manifestacije. © Ljubaznošću: AD Kumova Slama
Daruvarski su ih astronomi sve srdačno primili i ispratili, a svi su se složili da su Daruvarčani i Daruvar bili prekrasni domaćini i obećali su da će doći i iduće godine. Posjećenost ovogodišnjih Deset dana astronomije u Daruvaru pokazuje da ljude zanima astronomija, da ih zanimaju najnovija otkrića, žele naučiti puno i baviti se znanošću. Tih deset dana, Daruvar je bio upravo to, grad znanosti, grad astronomije, grad dobre volje za sve koji su poželjeli u njemu boraviti zbog njihovih astronoma iz Astronomskog društva Kumova Slama. Cure i dečki, svaka vam čast, posebni ste, a zbog vas su se i vaši gosti osjećali posebnima. Vidimo se i nagodinu.

Više o ovim događanjima možete pronaći na web stranicama AD Kumova Slama i na blogu Denisa Singera.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!